oktoober 19, 2024

Tahan ideaalset koera!

Tahan ideaalset koera!
Tahan, et ta sõidaks autoga, tahan, et talle meeldiksid KÕIK kanad, jänesed, koerad, kassid, tahan et ta oleks sotsiaalne, tahan, et suvaliselt võõrad inimesed saaksid teda nätsutada….tahan kutsikat…
Ta PEAB valvama ja samas inimestega kuri olla ei tohi, talle PEAVAD lapsed meeldima …
Mõned aastad tagasi juhtunud sündmus.
Elas kord rotweiler kes oli vagur kui lambuke, ühesõnaga perekoer.
Ühel õhtul, kui peremees hakkas kõrvu puhastama koer ründas teda ja ikka nii hullult, et emosse. Kutsuti loomapäästjad, politsei, suruti koer väikesesse ruumi kinni ja lasti maha, kuna ta tahtis kõik maha murda…
Mis valesti läks?
Laps oli pliiatsi koerale kõrva lükanud ja ära murdnud..
Ehk et siis koer oli valudes, omanik torkis meeletut valu tegevat kõrva ja lõpuks  kutsuti kamp võõraid, kelle eest valudes koer kaitses nii ennast kui ka kodu..ja ainukesena maksis ülimat karistust tema oma eluga ..
Paar aastat tagasi kõne meile: cane corso ( oli vist) kogu aeg lapsega koos olnud ja nüüd katsumisel ähvardab?! Ainuke nõuanne oli ,et käige arsti juures. Selgus,bet koeral puusad haiged. Ravi peale ja kõik on jälle korras.. omanik veel hiljem kirjutas ja tänas..
Järgmine kiri pk:
Me võtsime paari aastase jack russeli, koer on ca kuu meil olnud ja nüüd hammustas 10a last.. varjukasse peaks vist andma??
Küsimusele mis situatsioon oli kui hammustus toimus..
Koer oli ennast teki sisse keeranud ja magas, kui laps paitama läks..koer on jah harjunud mul öösiti kaisus magama ja teki sisse kruttima..
No aga millest me siis nüüd räägime? Kas ema ei oska/suuda 10a lapsele selgeks teha, et koera ( seda enam, kes on hiljuti tulnud) ei torgita magamise/söömise aeg..
Minu vastuse peale, et kujutage nüüd ette, et te näiteks magate hotellitoas ja ühel hetkel teid silitab  vaikselt toateenija, et küll sa oled nunnu…
Mis reaktsioon teil oleks?
Vastust ma rohkem ei saanud. Kui kaasa ei laula, et koer on paha paha, siis ei vääri ma isegi mitte aitähhi, et suhtluse peale aega raiskasin.
Inimesed kujutavad ette, et on ideaalsed, siis kui te selleks saate, ( pärast tuumapommi kui maailm alustab algusest, kus inimene oli siiski looduses kõige madalamal pulgal) saate te ka nõuda ideaalset koera, ise mitte midagi tegemata.
Nii kaua püsige mänguasjade poes.

Ideaalne koer Jack, kes saab kõigi kanade, kitsede, kasside, KASVATATUD laste ja inimestega läbi..
10+a ketti, tuleb pistab oma märja nina pihku ja nulib pai.

https://www.facebook.com/share/p/9dDPbhv2ke64emKN/

Leave A Comment